fødselshistorien min

Den 4 juni hadde jeg bare en vanlig time på sykehuset, fordi jeg hadde hatt så mye tegn til svangerskaps forgiftning.
Høyt blodtrykk, hodepine osv.
vi hadde time klokka 9 hvis jeg husker riktig, og da ble jeg sjekka på samme måte som jeg ble gjort hver gang.
Blodprøve, ctg, urinprøve.
Hadde høyt blodtrykk den dagen og 2+ i protein i urinen, men ctg var kjempe fin som vanlig.
Jeg ble spørt om hvordan jeg hadde det og hva jeg syntes om det og bli satt igang. Jeg sa at jeg var drit sliten og hoven som faen, noe de så. Og hadde ikke noe imot og bli satt igang hvis det var det de ville gjøre.
Så kom legen inn og prata med meg og sjekka meg nedentil, det var ikke bare bare, for det var vondt som faen. ikke vet jeg hvorfor. Men jeg bare klarte det ikke, men jeg hadde ikke noe valg, så måtte bare skjerpe meg. Legen sa at jeg hadde 1 cm åpning, også satt han inni gel som gjør at det hele settes i gang. Etter jeg fikk gel måtte jeg ligge rett ut i 1 time, og det fikk jeg ikke beskjed om før etter jeg hadde fått gelen. Jeg lå der og sleit som faen fordi jeg måtte så jævlig på do. Jeg hadde vært så løs i magen hele den morran, så det var vel 6 gangen jeg måtte tømme meg. Men jeg klarte de 60 min såvidt og fikk gått på do. Etter det fikk vi gå på et rom hvor vi bare lå og slappa av. Sa ifra til foreldrene våre og sånn.
Etter noen timer kom en snill jordmor inn som jeg ikke hadde møtt før, men hun var kjempe koselig. Hun ville også sjekke meg nedentil for å se om noe hadde skjedd. "faen" tenkte jeg, for jeg fikk så vondt når legen gjorde det. Men hu prøvde, og fikk det ikke til for jeg klarte ikke ligge stille, det var så jævlig vondt. Joakim så bare dumt på meg for han var sikker på at jeg ikke skulle klare og føde når jeg får vondt av bare 2 fingre. hehe.

Jordmor gikk men skulle komme tilbake om litt. I mellom tiden lå vi bare der og slappa av. Var ikke så mye annet man fikk gjort. Ikke hadde jeg noe særlig vondt heller, bare litt mensen murringer..
Jordmor kom tilbake igjen og hadde lest på ønske brevet mitt at jeg ville ligge i badekar, så hun gikk og gjorde det klart for oss. Og det var sinnsykt deilig og ligge der. Etter en time i badekaret skulle jeg løfte meg opp litt til jeg hørte "knepp"og der gikk vannet mitt. Det var litt deilig men samtidig litt skremmende når jordmor sa at nå er det ingen vei tilbake og vi alle lo. Tanken på at jenta mi skulle komme til verden snart var litt skummel.

Jeg tror jeg lå i badekaret i 3-4 timer. Og ja jeg bytta vann mer enn 1 gang. hehe. Så vet dere det.
i løpet av den tiden hadde riene begynt og komme tettere og tettere og jeg var så flink som bare pusta meg igjennom de. Og min kjære joakim hadde ikke spist på nesten 12 timer, men jordmor fikk tvingt i han noe mat.
Som han fikk døtta i seg når jeg ikke hadde rier, men når riene kom så kom han løpende. Åh, han er herlig. <3

Etter 4 timer måtte jeg opp for jeg klarte ikke mer, riene hadde blitt så vonde. Jeg hadde fått noe smertestillende tabletter for det, men de hjalp ikke i det hele tatt. Så hu dytta meg i senga inn på føderommet hvor jeg fikk lystgass.
Etterhvert hjalp ikke den heller, jeg bare skreik samtidig som jeg prøvde og puste i den. Så jeg spørte om å få epidural. Mens jordmor gikk og henta legen spøy jeg og stakkars joakim skvatt så mye så han tok fram henda så jeg ikke skulle spy over hele meg. Samtidig som jeg spøy og han holdt henda hørte jeg han si til seg selv " joakim, hva gjør du?". hahaha. Så lo han bare. Den gutten der har virkelig sett meg på mitt verste når det gjelder alt.

Legen kom og satt epiduralen i meg. Jeg orker ikke gå i detaljer, bare at det stikket jeg fikk i armen var mer vondt enn og få satt epidralen i ryggen, syns nå jeg.
Legen gikk og jeg måtte på do. "trodde jeg". Det var nå alt begynte og bli morsomt og sta'e meg kom fram. Jeg dro med meg ledninger og det som var og skulle drite. Jordmor prøvde og si at det var normalt at det føltes ut som man måtte drite men at det faktisk var det presset nedentil som jeg kjente. Joakim prøvde og si til meg at jeg kunne ikke presse ut babyen på do. Nei nei sa jeg, jeg må bæsje. Men etter mye press og ikke noe bæsj skjønte jeg jo at det ikke var det som var. Så jeg gikk tilbake til senga og spørte om jeg kunne begynne og presse for nå klarte jeg ikke mer.

For å gjøre historien litt kortere så brukte jeg lang tid fordi etterhvert kjente jeg ikke riene og da pressa jeg ikke, så da tok alt litt lenger tid. Og jeg var så jævlig sliten at jeg bare sa hele tiden jeg orker ikke mer, jeg orker ikke mer. Begge jordmødrene hjalp meg alt de kunne og hu ene satt seg oppå en stol for å presse på magen min mens jeg pressa. Og jeg klora hu på armen og skreik. Etter mye pressing og skriking og svette, så bestemte jeg meg bare for å bli ferdig. Så jeg pressa alt jeg hadde og kjente at hun kom i åpningen og da ba hu ene jordmoren meg stoppe fordi jeg hadde ikke rie. Og da sa jeg bare ikke faen og pressa alt jeg hadde når jeg ikke hadde rie, og ut kom hun. Med navlestrengen 2 ganger rundt halsen og 1 gang rundt kroppen. Men jeg glemmer aldri ansiktsuttrykket til joakim når jeg så på han.
Sto der med store øyne og haka i gulvet. hehe.

Så hun ble født 5 juni 00.05. Og jeg er så glad for at hun har det bra og er frisk. <3
14 kommentarer

Lorraine Engen.

22.jun.2010 kl.22:42
Så nydelig!!

hennieide

22.jun.2010 kl.22:48
herlig !

Mamma til en liten prins

22.jun.2010 kl.22:50
så søt hun er,, fin og litt skummel historie,, men det er en opplevelse for livet :)

Michelle Kleiven

22.jun.2010 kl.22:51
Nydelig! Gratulerer så masse :-)

martej ♥

22.jun.2010 kl.22:52
thnååå!

Line

22.jun.2010 kl.22:53
Gratulerer!:)

Lillivanilli - tenåringsmamma

22.jun.2010 kl.22:58
Nydelig baby! <3

Og det hørtes jo ut som om dere tok det ganske med ro og hadde det litt gøy under det hele ;)
Gratulere så masse med lille snuppa :)
Søt fødsels historie :) Har egentlig aldri skjønt hvordan dem sjekker åpningen, hvordan gjør dem det? :s Bra at alt gikk bra, hun er utrolig nydelig :) Gratulerer :D

store sös <3

22.jun.2010 kl.23:47
Stolt av deg jenta mi <3
Sv: Okei, da skjønner jeg at det var vondt og ubehagelig "/ Huff, har alltid trudd bare var å sjekke åpningen, men det er det ikke :p Jeg liker ikke at folk "grafser" oppi der :p Men det er jo sånn det er da, får bare tenke på prinsessa som ligger inne i magen min så går det nok bra :)

ingerslilleverden.blogg.no

07.jul.2010 kl.02:08
Godt gjenfortalt! Takk for at du delte historien din, er alltid rørende og flott å lese om andre fødlser. Et like mirakel hver eneste gang. Flinke dere var, begge to! <3

camilla madelen

18.jul.2010 kl.01:35
aw, så utrolig nydelig hun er :)

Gratulerer så mye, søta :)

Skriv en ny kommentar

hits